Властите в Сидни взеха решение да изпратят снайперисти да патрулират крайбрежието, което се обитава от заплашените от изчезване австралийски малки пингвини
През последните 10 дни редкият животински вид на няколко пъти е нападан от кучета или лисици, които изтребват пингвините. Разследването на обстоятелствата около гибелта на животните започнало, след като е открито деветото разкъсано телце на малък пингвин. Зоопаркът "Таронга" в Сидни извършил аутопсия на тялото, която установила, че нападението е било извършено от кучета или лисици.
За момента, всички сили са хвърлени за защитата на популацията на редките малки пингвини и тяхната защита както от диви животни, така и от домашни питомци.
Малкият пингвин (Eudyptula minor), по-известен като Малък син пингвин, е най-миниатюрният представител на този животински вид. Неговият ръст се колебае между 375 до 425 мм, средната дължина на плавника достига 104 мм. Тежи около 1 килограм. Малкият пингвин обитава крайбрежието на Южна Австралия и Нова Зеландия, както и близките острови. Популацията му наброява около 1 милион двойки.















