Популацията на еднорогите носорози расте
26.04.2011
Властите в Непал съобщават за рязкото увеличаване популацията на застрашения от изчезване еднорог носорог, наричан още индийски носорог, предаде Би Би Си.
Според последните данни животните от този вид в Непал вече са над 530, като за последните три години броят на еднорогите носорози се е увеличил с почти 100 животни.
Природозащитниците приветстват тези данни и посочват, че те са в резултат на предприетите адекватни мерки за защита на изчезващите животни. Еднорогият носорог обитава основно територията на Индия и Непал.
Escribe un comentario sobre la noticia
никила
браво
браво















