• Птиците в България
  Птиците срещащи се в България
  Всеки вид с кратко описание, снимки и видео в естесвена среда. Снимки на местообитанията, които обитава.
 • Над 400 вида птици в България
  426 вида птици в България!
  Знаете ли, че България е на второ място в Европа по видово разнообразие на птици?
 • On-line определител на птиците
  On-line определител на птиците!
  Открий и познай птицата, която си видял.
 • Хиляди снимки на птици
  Хиляди снимки на птици!
  Над 4000 снимки на птици публикувани безвъзмездно от над 150 фотографа.

NOTICIAS

Заповядайте на театър в защита на нощните птици на България – Вход свободен!
19.02.2013

Заповядайте на театър в защита на нощните птици на България – Вход свободен!

Заповядайте на представлението „Повелителят сова“, посветено на нощните птици! Представлението ще се играе на 23-ти и 24-ти февруари от 19:00 ч. в Младежки театър „Николай Бинев“, сценарий и режисура Пламен Глогов. ВХОД СВОБОДЕН!

На линка и по-долу ще намерите повече информация за представлението:
http://www.facebook.com/events/117114038465218/?ref=3

Фантастичен мюзикъл по произведения на известни съвременни композитори, рок и поп изпълнители: Sparks, Queen, Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath, Michael Jackson, Him, Barcelona, Goran Bregovich, A.L.Veber и Hans Zimmer.

Приказно време. Красива девойка е заточена за три нощи в каменната кула на древен замък, където трябва да изпълни невъзможната задача, поставена й от един цар. До изгрев слънце всяка нощ тя трябва да оплита по 5 копринени дантели. Ако успее - ще се омъжи за царския син, ако се провали - ще загуби главата си. Девойката е отчаяна, тя няма нужните умения, за да се справи с поръчението на царя. Тя стои безпомощна в килията си и очаква със страх утрото, което ще й донесе смърт. Неочаквано на помощ й се притичва странно същество - мъж с глава на бухал. Той се явява в килията на девойката със своята призрачна свита от хора с лица на нощни птици - сови, чухали, кукумявки, улулици… Нощният гост предлага на девойката, той да изплете дантелите в замяна на един облог - девойката трябва да отгатне името му, над което тегне страшно проклятие. Повелителят Сова е омагьосан принц и ако девойката познае името му, той и поданиците му ще спрат да бродят низвергнати и безприютни в нощта и смъртта ще дойде за тях като избавление. Ако девойката не отгатне името на соволикият мъж, тя трябва да се превърне в нощна птица и да стане част от тъжния му сонм. Такива са мрачните условия на Повелителят Сова. Но има и още една възможност. Тя е почти непостижима като отгатването на едно име сред безброй имена, като оплитането на 5 изкусни дантели за една нощ, като проглеждане за светлината на мрака. И единствената истинска възможност, когато човек остави зад гърба си изкуплението, любовта…себе си.

Спектакълът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда” към МОСВ и е посветен на еко-каузата за защита на нощните птици в България, повечето от които са застрашени видове.

http://bspb.org

Escribe un comentario sobre la noticia
* Име:
* Коментар:
Simbolos restantes
 
Find Birds in Bulgaria on Facebook
Къща за гости
Старото Гнездо
Маджарово
Big year
All European birds in one place!
All European birds in one place!
Visiten
Salidas de Birdwatching y Wildlife Fotografia en BULGARIA. Casa de alquiler
Bird guide for all European birds
All European birds in one place!
 
Application for smart phones
Application for smart phones