• Птиците в България
  Птиците срещащи се в България
  Всеки вид с кратко описание, снимки и видео в естесвена среда. Снимки на местообитанията, които обитава.
 • Над 400 вида птици в България
  426 вида птици в България!
  Знаете ли, че България е на второ място в Европа по видово разнообразие на птици?
 • On-line определител на птиците
  On-line определител на птиците!
  Открий и познай птицата, която си видял.
 • Хиляди снимки на птици
  Хиляди снимки на птици!
  Над 4000 снимки на птици публикувани безвъзмездно от над 150 фотографа.

NOTICIAS

Тази събота: Обиколката на Витоша
21.06.2012

Тази събота: Обиколката на Витоша

В събота, на 23 юни, ще се проведе 42-та скороходна и колоездачна обиколка на Витоша (Vitosha100km.bg).

Събитието събира всички любители на природата и спорта, които са готови да поставят на изпитание своята издръжливост и в рамките на едно денонощие да изминат 100 км - пеша или на колело.

През последните няколко години обиколката представлява една от най-масовите прояви от този тип у нас. Участие нея вземат над 500 човека - както любители, така и професионални спортисти.

Миналата година сред тях бяха белгиецът Уолтър Клепе - най-добрият планински колоездач на Балканите, Мария Киркова - националната ни състезателка по ски - алпийски дисциплини, представила България на зимните Олимпийски игри във Ванкувър през 2010 г., Петя Колчева - първата българка, покорила най-високия връх на света - Еверест, и др.

По време на обиколката ще бъдат обособени осем контролно-пропускателни пункта, на които участниците ще получават храни и напитки и ще се проследява тяхното контролно време.

През 2012 г. за първи път скороходната обиколка е включена в календара на квалификационните състезания за Планинския супермаратон на Мон Блан (Ultra-Trail du Mont-Blanc, UTMB).

Това дава възможност на всеки участник, завършил в контролното време състезанието, да получи две квалификационни точки, както и възможността догодина да участва в най-големия планински супермаратон в света.

В Боровец през уикенда пък ще се проведе второто издание на маунтин байк състезанието Borovets Bike Park Open Cup (BorovetsBikePark.com). За участие в него са се записали над 220 души от България, Великобритания, Румъния, Гърция, Русия, Македония, Украйна, Канада и др.

Надпреварата е в дисциплината спускане и е включена в календара на Международния колоездачен съюз (UCI). Победитeлите ще получат точки за световната ранглиста.

Участниците ще са разделени в няколко категории. В "Мъже 17+" ще бъдат допускани само състезатели с лиценз към UCI. Има и още четири отворени категории, в които могат да участват всички желаещи -  "Юноши 15-16", "Мъже 17+", "Жени 15+" и "Хардтейл 15+".

http://www.vesti.bg

Escribe un comentario sobre la noticia
* Име:
* Коментар:
Simbolos restantes
 
Find Birds in Bulgaria on Facebook
Къща за гости
Старото Гнездо
Маджарово
Big year
All European birds in one place!
All European birds in one place!
Visiten
Salidas de Birdwatching y Wildlife Fotografia en BULGARIA. Casa de alquiler
Bird guide for all European birds
All European birds in one place!
 
Application for smart phones
Application for smart phones