• Птиците в България
  Птиците срещащи се в България
  Всеки вид с кратко описание, снимки и видео в естесвена среда. Снимки на местообитанията, които обитава.
 • Над 400 вида птици в България
  426 вида птици в България!
  Знаете ли, че България е на второ място в Европа по видово разнообразие на птици?
 • On-line определител на птиците
  On-line определител на птиците!
  Открий и познай птицата, която си видял.
 • Хиляди снимки на птици
  Хиляди снимки на птици!
  Над 4000 снимки на птици публикувани безвъзмездно от над 150 фотографа.

NOTICIAS

Екоманиаци, пишете!
12.06.2012

Екоманиаци, пишете!

Най-големият информационен сайт в страната - Vesti.bg, за трета поредна година организира конкурс за есе на екологична тематика "Екомания". Темата на тазгодишния конкурс е "Капка по капка" и цели да отличи най-доброто есе, посветено на водните богатства, тяхното значение за околната среда и живота на всеки един от нас. Темата е отворена и за индивидуални интерпретации.

За втора година официален партньор на конкурса е Кока-Кола ХБК България с инициативата "Зелен Дунав", която е част от дългосрочната политика на компанията за опазването и устойчивото използване на водните ресурси. Конкурсът се провежда под патронажа на министъра на околната среда и водите Нона Караджова.

Правилата са кратки и лесни - от 500 до 1500 думи (между една и три печатни страници). Есетата трябва да се пращат на адрес eco@netinfocompany.bg. Заедно с есето, участниците в конкурса трябва да изпратят трите си имена, възрастта си и телефон за връзка. Срокът за изпращане е до 24.00 часа на 28-ми юни.

За да се гарантира прозрачността на конкурса, всички есета ще бъдат публикувани в специално създадената рубрика "Екомания" на информационния сайт без редакторска намеса и по реда на тяхното получаване.

Победителите ще бъдат обявени на Международния Ден на река Дунав - 29-ти юни, а наградите ще бъдат получени на специална церемония в Софийски университет "Св. Климент Охридски" на 2 юли. Mинистърът на околната среда и водите Нона Караджова, изпълнителният директор на Кока-Кола ХБК България и главният редактор на Vesti ще връчат наградите.

А те са повече от атрактивни:

Победителят ще се има възможност да се наслади на богатството и красотата на река Дунав и ще получи дунавски уикенд във Виена с включен тур с кораб по реката. Победителят ще бъде стимулиран и с още една награда - лаптоп DELL Inspiron N5010.

Второ място носи едноседмична екскурзия в Национален парк "Централен Балкан" и фотоапарат OLYMPUS SP-620UZ. Така победителят ще има възможност да направи снимки и репортажи по време на обиколката си в парка, които впоследствие могат да бъдат закупени от Mинистерство на околната среда и водите.

Авторът на есето, класирано на трето място получава фотоапарат OLYMPUS VR-320, с който да запечата природните забележителности и водни богатства на страната.

По традиция министър Караджова ще награди и най-малките участници в конкурса, които ще получат енциклопедии, посветени на водите и околната среда.

Инициативата на Vesti.bg и Кока-Кола ХБК България се провежда с подкрепата на Министерството на околната среда и водите и Софийски Университет "Св. Климент Охридски".

http://www.vesti.bg

Escribe un comentario sobre la noticia
* Име:
* Коментар:
Simbolos restantes
 
Find Birds in Bulgaria on Facebook
Къща за гости
Старото Гнездо
Маджарово
Big year
All European birds in one place!
All European birds in one place!
Visiten
Salidas de Birdwatching y Wildlife Fotografia en BULGARIA. Casa de alquiler
Bird guide for all European birds
All European birds in one place!
 
Application for smart phones
Application for smart phones