• Птиците в България
  Птиците срещащи се в България
  Всеки вид с кратко описание, снимки и видео в естесвена среда. Снимки на местообитанията, които обитава.
 • Над 400 вида птици в България
  426 вида птици в България!
  Знаете ли, че България е на второ място в Европа по видово разнообразие на птици?
 • On-line определител на птиците
  On-line определител на птиците!
  Открий и познай птицата, която си видял.
 • Хиляди снимки на птици
  Хиляди снимки на птици!
  Над 4000 снимки на птици публикувани безвъзмездно от над 150 фотографа.

NOTICIAS

Рио 2012: Време е бизнесът да спаси света
07.06.2012

Рио 2012: Време е бизнесът да спаси света

На пръв поглед, ветровитата северната част на щата Орегон не е очевидното място, където компания като Google ще инвестира 100 милиона долара, пише FT, цитиран от DarikFinance. Там обаче се изгражда един от най-големите вятърни паркове в света, и това са само част от средствата, които интернет гигантът влага във възобновяеми енергийни източници и чиито общ размер през последните две години достигна 915 млн. долара.

И Google въобще не е сам. От другата страна на света производителят на конструктори Lego инвестира 3 млрд. датски крони /500 млн. долара/ във вятърен парк край бреговете на Германия. Шведската IKEA вече има колекция на вятърни паркове, разположени в Шотландия, Франция и Германия. "Ние нямаме желание да се превърнем в енергиен оператор", коментира Рик Нийдам, който ръководи проекта на Google. Това не е цел и на Lego или IKEA. Но и трите компании се опитват да насърчат производството и потреблението на "зелена" електроенергия.

В момента в света се случва нещо различно и ново. Една малка, но важна група от дружества, приемат стратегии, изискващи големи зелени разходи, които променят начина на работа на целия бизнес. Тази версия на екологично устойчива корпоративна политика може да се окаже сама по себе си неустойчива. Според мнозина става въпрос за чист PR. С други думи – "greenwash, терминът, с който се означават опитите за реабилитиране на корпоративни злодеяния с екологични лозунги и инвестиции. Разбира се, някои компании правят точно това. Но при повечето става въпрос за изцяло нова маркетингова стратегия.

Потребителите, които са все по-отзивчиви към проблемите на околната среда, позволяват на бизнеса да се ангажира сериозно с устойчивото развитие и екологията. Вероятно светът се намира на прага на коренна промяна на корпоративното поведение, тъй като все повече компании се сблъскват със сериозни проблеми, свързани с увеличаващото се население и ограничените ресурси.

Обръщането на фокуса от политическите към корпоративните мерки ще бъде и основното послание на конференцията в бразилския град Рио де Жанейро, която ще се проведе по-късно този месец. На нея повече от 100 световни лидери ще търсят начини за устойчиво развитие, под егидата на ООН. Бизнес лидерите ще играят далеч по-голяма роля на тази, отколкото на предишните срещи. Много дружества сега са основни източници на кампании за изработване на инициативи за ограничаване на екологичните проблеми. В същото време политиците все така не успяват да достигнат до единна позиция за глобални мерки за устойчиво развитие.

http://www.3e-news.net

Escribe un comentario sobre la noticia
* Име:
* Коментар:
Simbolos restantes
 
Find Birds in Bulgaria on Facebook
Къща за гости
Старото Гнездо
Маджарово
Big year
All European birds in one place!
All European birds in one place!
Visiten
Salidas de Birdwatching y Wildlife Fotografia en BULGARIA. Casa de alquiler
Bird guide for all European birds
All European birds in one place!
 
Application for smart phones
Application for smart phones