• Птиците в България
  Птиците срещащи се в България
  Всеки вид с кратко описание, снимки и видео в естесвена среда. Снимки на местообитанията, които обитава.
 • Над 400 вида птици в България
  426 вида птици в България!
  Знаете ли, че България е на второ място в Европа по видово разнообразие на птици?
 • On-line определител на птиците
  On-line определител на птиците!
  Открий и познай птицата, която си видял.
 • Хиляди снимки на птици
  Хиляди снимки на птици!
  Над 4000 снимки на птици публикувани безвъзмездно от над 150 фотографа.

NOTICIAS

Гарвани нападат хора в София
22.05.2012

Гарвани нападат хора в София

Гарвани нападат с особена ожесточеност хора в центъра на столицата, като според запознати агресивното поведение на пернатите вероятно се дължи на сутрешното силно земетресение, предаде репортер на БГНЕС.

В градинката на улица "Алабин" срещу хотел "Рила" са атакувани близо 10 души за по-малко от час. Репортер на БГНЕС също бе нападнат от две птици и успя да се защити с микрофона си. Млада консултантка от съседен магазин е с нараняване в главата от клюна на гарван, по същия начин с рани отзад в тила са възрастен столичанин и двама перничани, които са били нападнати от ято гарвани, докато излизали от автомобила си.

Пред БГНЕС възрастна жена, която отговаря за почистването на тоалетната в градинката и също е била атакувана, обясни, че от години наблюдава гарваните и никога досега те не са проявявали подобна агресивност към хората. Ситуацията, сходна едно към едно с кадрите от шедьовъра на Алфред Хичкок "Птиците", продължава и в момента.

Проверка на БГНЕС установи, че в днешно време са известни около 70 вида животни, които имат способността да усещат предстоящи земетресения и вулканични катаклизми, и които ние поради това с право наричаме "живи сеизмографи". Със сеизмологична чувствителност са надарени някои кучета, слонове и коне. Змиите и гущерите също "предсказвали" приближаването на опасността. А реакцията на рибите можела да се наблюдава час преди заплахата - те се събирали на ята, притискали се една към друга и се обръщали с глава към епицентъра на земетресението. А когато се очаквало много силен трус, буквално "излитали" от аквариума. Ракът пък имал друга реакция - както си стои в дупката, бавно изпълзявал към входа й, ако очакваното земетресение е около три бала. При четири, излизал вън от "дома си", а при повече от шест започвал да се мята като обезумял. Аномално поведение на котки е било отбелязано от някои жители на Ашхабад (Туркменистан) преди земетресението от 5 октомври 1948 година.

http://www.ecomedia.bg

Escribe un comentario sobre la noticia
* Име:
* Коментар:
Simbolos restantes
 
Find Birds in Bulgaria on Facebook
Къща за гости
Старото Гнездо
Маджарово
Big year
All European birds in one place!
All European birds in one place!
Visiten
Salidas de Birdwatching y Wildlife Fotografia en BULGARIA. Casa de alquiler
Bird guide for all European birds
All European birds in one place!
 
Application for smart phones
Application for smart phones