• Птиците в България
  Птиците срещащи се в България
  Всеки вид с кратко описание, снимки и видео в естесвена среда. Снимки на местообитанията, които обитава.
 • Над 400 вида птици в България
  426 вида птици в България!
  Знаете ли, че България е на второ място в Европа по видово разнообразие на птици?
 • On-line определител на птиците
  On-line определител на птиците!
  Открий и познай птицата, която си видял.
 • Хиляди снимки на птици
  Хиляди снимки на птици!
  Над 4000 снимки на птици публикувани безвъзмездно от над 150 фотографа.

NOTICIAS

Беглика фест 2012
31.07.2012

Беглика фест 2012

От 17 до 19 август, петък, събота и неделя, 2012 г., на бреговете на язовир „Голям Беглик“ в Западни Родопи ще се състои петото издание на музикалния, културен и ориентиран към различни духовни практики фестивал „Беглика фест“.

Сред изненадите тази година са силна и вълнуваща дневна програма във форум за алтернативите в образованието и отглеждането на децата, както и предложението – един билет за цялото семейство.


Унгарците от Fokatelep, лондонската звезда на balkan beat електрониката Penny Metal, полските етно-джаз експериментатори от Etnomalia, берлинчаните от BalkanVision и много други ще превърнат в уникално музикално преживяване петото издание на Беглика фест. До сцената обаче тази година музикантите и публиката ще могат да стигат с водни таксита през язовира. За страдащите от морска болест пък специален маршрут през музея на гората ще води до фестивалната зона, където гостите на феста ще могат да научат повече за горските екосистеми.

Въпреки силната музикална програма фокусът на събитието обаче е дневният Форум „Бъдеще“. Той ще събере новаторските гледни точки за алтернативите в образованието и възможните изходи от задънената улица на бългрската образователна система с някои от най-атрактивните лектори по темата. Фоумът ще е целодневен и включва дискусии, лекции и игри по темата. Идеята на Форум „Бъдеще“ е да създава и развива беглишка общност от млади и активни хора, които да предлагат свежи алтернативи на някои от най-наболелите проблеми пред обществото ни.

Както винаги фестивалът предлага и шарена програма от десетки работилници, семинари и случки из беглишката гора: от везане на традиционни български шевици през ленд арт работилница до йога лагер и стари народни игри и много други, които допълват палитрата от преживявания за гостите на фестивала.

Специална сцена, качена на дърво пък, ще е новото предизвикателство пред диджеите в гората, които ще трябва да се качат високо над стандартните си представи за местоположение на пулта.

Тази година билетите за Беглика фест ще улеснят достъпа на млади семейства до събитието със специален семеен билет, което е отражение на новата политика на фестивала, обърната към децата и бъдещето на образованието и родителството като важни условия за устойчиво развитие.

http://www.facebook.com/photo.php?v=411456328906671&set=vb.363729140346057&type=2&theater

www.beglika.org

ЦЕНИ НА БИЛЕТИ

До 16 Август

Билет за 3 дни - 55 лв

Билет за 3 дни + двупосочен автобусен билет (25лв) - 80 лв

Семеен билет за двама - 90 лв

Удостоверява се с лични карти в мрежата на Тикетстриим. А ако нямате граждански брак, но имате детенце с лични карти + акта за раждане на детето. Извиняваме се на всички останали двойки за невъзможността да се възползват от този билет.

На място

Билет за 3 дни - 60 лв

Билет за събота - 18 Август - 35 лв

Билет за неделя - 19 Август - 0 лв

Какво включва билетът?

Твоят билет включва: Държавна къмпинг такса, Водоснабдяване, Електрификация във фестивалната зона, Тоалетнизация, Сметосъбиране и сметоотделяне, Охрана, Логистика, Цялата фестивална програма с изключение на въжените елементи и лодките.

И тази цена нямаше да е възможна без сериозния партньорски принос на Програмата за малки проекти на Глобалния Екологичен Фонд, Гьоте институт, Полския културен институт, всички доброволци и приятелски организации.

Цената на билета прави възможно и това: да сме независими от големи спонсори, с които не споделяме една ценностна система.

Поемайки всеки от участниците и финансова отговорност към Беглика Фест, той помага да създаваме "нашия" фестивал заедно и да създаваме необикновена общност от търсещи и творящи хора.

Особености

Фестивалът ще ограничи броя на продадените билети до 2200 с цел предпазване на мястото от пренаселване и (не)човешка дейност в рамките на 3-те фестивални дни.

Поради ограничението в броя на гостите, еднодневеното присъствие ще бъде възможно само с билет, закупен на място.

Безплатен достъп на деца под 14 години.

Носете си дебели дрехи за вечерта, когато температурите спадат !

www.bikearea.org : По-близо до природата

http://fest.beglika.org/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81

http://biolife.bg

Escribe un comentario sobre la noticia
* Име:
* Коментар:
Simbolos restantes
 
Find Birds in Bulgaria on Facebook
Къща за гости
Старото Гнездо
Маджарово
Big year
All European birds in one place!
All European birds in one place!
Visiten
Salidas de Birdwatching y Wildlife Fotografia en BULGARIA. Casa de alquiler
Bird guide for all European birds
All European birds in one place!
 
Application for smart phones
Application for smart phones