• Птиците в България
  Птиците срещащи се в България
  Всеки вид с кратко описание, снимки и видео в естесвена среда. Снимки на местообитанията, които обитава.
 • Над 400 вида птици в България
  426 вида птици в България!
  Знаете ли, че България е на второ място в Европа по видово разнообразие на птици?
 • On-line определител на птиците
  On-line определител на птиците!
  Открий и познай птицата, която си видял.
 • Хиляди снимки на птици
  Хиляди снимки на птици!
  Над 4000 снимки на птици публикувани безвъзмездно от над 150 фотографа.

NOTICIAS

Нови технологии ще представят природното богатство на Югозападна България
20.07.2012

Нови технологии ще представят природното богатство на Югозападна България

Българска Фондация Биоразнообразие започва изработването на интерактивни образователни сценарии за деца с интересни видове, животни и растения. В началото на седмицата приключи заснемането на главните герои на терен в ПП „Рилски манастир” и ПП „Беласица”. Предстоят снимки и в НП „Пирин”.
Образователните сценарии имат за цел да разкажат на децата по увлекателен начин полезни факти за различни защитени видове, характерни растения и др. Първите сценарии „Дивата коза – умелият алпинист” и „Мечката – очарователният гигант” са посветени на два символични за българската природа вида, а „Предизвикателствата в света на растенията” ще представя емблематични растителни видове от Рила, Пирин и Беласица.
Образователните сценарии ще бъдат в специална „стая за увеличена реалност”, която се намира в сградата на Регионалния исторически музей – Благоевград. Въпреки, че са предназначени основно за деца, те определено ще предизвикат интереса и на хора от всички възрасти. Децата ще бъдат участници в сюжетите като сами ще може да откриват предизвикателствата, пред които са поставени главните герои. В стаята за увеличена реалност мястото на действието е 360 градуса панорамна снимка. Благодарение на преживяванията, които предлагат интерактивните сценарии, децата ще могат да опознаят по-добре приятелите си от дивия свят и ще знаят как могат да им помогнат. Официалното откриване на стаята за увеличена реалност ще бъде до няколко месеца, когато са готови всички сценарии.
Създаването на „Стаята за увеличена реалност” е част от проект „Транс-гранични екологични информационни „клетки” в общините Доксато и Баните, с приноса на Българска Фондация Биоразнообразие”, в рамките на Програмата за Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г., който се съ-финансира от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие (ERDF, 85%) и Националните фондове на Гърция и България (15%).

http://www.bbf.biodiversity.bg

Escribe un comentario sobre la noticia
* Име:
* Коментар:
Simbolos restantes
 
Find Birds in Bulgaria on Facebook
Къща за гости
Старото Гнездо
Маджарово
Big year
All European birds in one place!
All European birds in one place!
Visiten
Salidas de Birdwatching y Wildlife Fotografia en BULGARIA. Casa de alquiler
Bird guide for all European birds
All European birds in one place!
 
Application for smart phones
Application for smart phones