• Птиците в България
  Птиците срещащи се в България
  Всеки вид с кратко описание, снимки и видео в естесвена среда. Снимки на местообитанията, които обитава.
 • Над 400 вида птици в България
  426 вида птици в България!
  Знаете ли, че България е на второ място в Европа по видово разнообразие на птици?
 • On-line определител на птиците
  On-line определител на птиците!
  Открий и познай птицата, която си видял.
 • Хиляди снимки на птици
  Хиляди снимки на птици!
  Над 4000 снимки на птици публикувани безвъзмездно от над 150 фотографа.

NEWS

Дни на екологията в Бургас
24.09.2013

Дни на екологията в Бургас

С тематична конференция в Бургас започнаха Дни на екологията от 23 до 27 септември, съобщи Атанаска Николова, зам.-кмет по евроинтеграция и екология в община Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус” - Бургас.

В Морското казино се провежда тридневна конференция „Европейски фондове за екологично чисти градове“. Тя се организира от Община Бургас и Областния информационен център. В конференцията участват експерти от Министерството на околната среда и водите и представители на общините от Черноморски регион. Темата е изпълнението на проекти, финансирани по ОП „Околна среда” с тематика „екологична инфраструктура”.

„Идеята е ние да подпомогнем процеса, както на изпълнение на проекта, така и на проектите на всички черноморски общини, да ускорим процесите на верификация и потвърждаване на направени разходи и отчети от страна на общините, защото навлязохме във финалния етап на програмния период. От изключителна важност е да се ускорят максимално процесите на изпълнение на проектите и на верификация на средствата”, посочи Николова като допълни, че такива срещи са полезни за всички участници.

Проблемите на общините са различни, каза още Атанаска Николова. „Това са едни от най-сложните проекти - големи, мащабни, инфраструктурни проекти, така че проблемите идват както от страна на решаване на проблем със собствеността, технологии, така и от климатични проблеми, които забавят строителните дейности. Много са и проблемите, свързани с подготовката на самите процедури за избор на изпълнител”, каза още зам.-кметът като посочи, че се готвят промени в Закона за обществените поръчки с цел облекчаване и подобряване на условията и на конкурентната среда. „Общините са едни от най-подготвените вече бенефициенти по оперативните програми”, допълни Николова. Тя посочи, че през 2007-2008 година е имало проблеми заради липсата на достатъчно опит и административен капацитет, но сега проектната база е добра, така че общините успяват да наваксат и осъществяват проекти, които са важни за гражданите.

http://www.ecomedia.bg

Type comment for the news
* Име:
* Коментар:
Characters left
 
Find Birds in Bulgaria on Facebook
Къща за гости
Старото Гнездо
Маджарово
Big year
All European birds in one place!
All European birds in one place!
Visit
Birdwatching and Wildlife Photography Tours in BULGARIA. Cottage to rent
Bird guide for all European birds
All European birds in one place!
 
Application for smart phones
Application for smart phones