• Птиците в България
  Птиците срещащи се в България
  Всеки вид с кратко описание, снимки и видео в естесвена среда. Снимки на местообитанията, които обитава.
 • Над 400 вида птици в България
  426 вида птици в България!
  Знаете ли, че България е на второ място в Европа по видово разнообразие на птици?
 • On-line определител на птиците
  On-line определител на птиците!
  Открий и познай птицата, която си видял.
 • Хиляди снимки на птици
  Хиляди снимки на птици!
  Над 4000 снимки на птици публикувани безвъзмездно от над 150 фотографа.
РАЗРЕДИ
НАГРАДИ
БГ Сайт на годината за 2009
Сайт на годината за 2009 в най-престижния конкурс БГ Сайт в категория "Образование и наука" в гласуването на Публиката.

Българският сайт "Птиците в България" бе номиниран за сайт на годината за 2008 в международния конкурс "Computer Space" в категория "Развлечение и хоби"

НОВИНИ

Дарение за центъра за защита на животните в Добрич
07.03.2013

Дарение за центъра за защита на животните в Добрич

Центърът за защита на природата и животните в Добрич получи дарение от швейцарската община Шафхаузен. Размерът на дарението е 3500 швейцарски франка, съобщи директорът на центъра Севдалина Венкова, предаде кореспондентът на Радио „Фокус”-Варна. С тези средства ще бъдат закупени необходими неща за работата на зоопарка – моторен трион за подрязване на декоративни храсти, зимно работно облекло за персонала, обзавеждане на неговата стая. Ще бъдат закупени нови пейки и маси за кътовете за отдих. Центърът предлага и кът за пикник, който става все по-обичан и популярен в града.

Центърът за защита на природата и животните в Добрич е първата лицензирана зоологическа градина в България, отговаряща на европейските изисквания за такива паркове. Създаден е с подкрепата на българо-швейцарското сдружение „ПроЗоо Добрич”. Тази година се очаква в центъра да пристигнат нови питомци за радост на любителите на природата и животните – двойка кафяви мечки и малко по- нататък розово фламинго. Центърът е уникален за България, в него има 40-годишна дървесна и храстовидна растителност. Това не е първото дарение от швейцарска страна. През 2008 година като дарение в центъра пристигнаха двойка миещи мечета (еноти). Самият парк е изграден по образец на този в швейцарския град Цюрих. В края на месец септември Центърът за защита на природата и животните в Добрич ще стане на 10 години – време, в което паркът е станал любимо място на мнозина, а от миналата година популярността му нараства благодарение на приключен проект на Община град Добрич за трансгранично сътрудничество с румънския град Констанца.

Създадена е възможност за еднодневни и двудневни екскурзии между двата града с посещения на техните зоопаркове и на други забележителности по маршрута. Община град Добрич закупи туристическо минибусче. От началото на тази година Центърът за защита на природата и животните в града вече е общинско предприятие.

http://www.ecomedia.bg

Напиши коментар за новината
* Име:
* Коментар:
Оставащи символи
 
Find Birds in Bulgaria on Facebook
Идеи от Природата – тениски, чаши, подаръци
Голямата година
Всички европейски птици на едно място!
Всички европейски птици на едно място!
Посетете
Наблюдения на птици и природна фотография в района на Суха река. Къща за гости.
Полеви определител на птиците
Всички европейски птици на едно място!
 
Приложение за смартфони SmartBirds.
Приложение за смартфони SmartBirds.