• Птиците в България
  Птиците срещащи се в България
  Всеки вид с кратко описание, снимки и видео в естесвена среда. Снимки на местообитанията, които обитава.
 • Над 400 вида птици в България
  426 вида птици в България!
  Знаете ли, че България е на второ място в Европа по видово разнообразие на птици?
 • On-line определител на птиците
  On-line определител на птиците!
  Открий и познай птицата, която си видял.
 • Хиляди снимки на птици
  Хиляди снимки на птици!
  Над 4000 снимки на птици публикувани безвъзмездно от над 150 фотографа.
РАЗРЕДИ
НАГРАДИ
БГ Сайт на годината за 2009
Сайт на годината за 2009 в най-престижния конкурс БГ Сайт в категория "Образование и наука" в гласуването на Публиката.

Българският сайт "Птиците в България" бе номиниран за сайт на годината за 2008 в международния конкурс "Computer Space" в категория "Развлечение и хоби"

НОВИНИ

Парламентът отхвърли мораториум върху строителството по Черноморието
07.03.2013

Парламентът отхвърли мораториум върху строителството по Черноморието

Парламентът отхвърли налагане на мораториум върху всички сделки и строителни дейности по крайбрежни плажни ивици. 36 от общо 103 народни представители гласуваха "за", 27 бяха "против", а 40 се въздържаха. Вносител на проектът за решение е "Коалиция за България", а идентично искане имат природозащитниците от коалиция "За да остане природа в България". Причина за предложението беше скандалът "Дюнигейт" с препродадените за ден от държавата и от частни инвеститори 29 декара пясъчни дюни край Несебър преди месец.

Според левицата въпреки промените в закона за черноморското крайбрежие строителството върху дюни няма да спре и това изисква налагането на мораториум.

"Един от най-големите скандали, които правителството на ГЕРБ успя да предизвика, е Дюнигейт", каза Мая Манолова от КБ. Тя припомни, че строителството върху дюните в Несебър бе последвано от два други скандала – строителство в Иракли и на плажа Корал. И всичко това се случва в управлението на ГЕРБ.  Манолова алармира, че строителните дейности в тези крайморски местности са преустановени, но разрешенията не са отменени.

Това на практика означава според Манолова, че строителни дейности могат да започнат във всеки един момент, в който приближени до управляващите фирми се почувстват безконтролни. Като такъв момент депутатката припозна и времето между два парламента, в предизборна кампания.

Иван Вълков от ГЕРБ отговори, че управляващите от никого не искат и не налагат чадър. Затова той предлагал левицата да поиска мораториум върху всички разпоредителни сделки, върху цялото строителство на територията на цяла България.

Мораториумът трябваше да важи за Иракли, Карадере, Камчийски пясъци - Шкорпиловци, Дуранкулашко езеро - Света Ана, Крапец, Шабленски езера, Корал, Аркутино, Дюни и Маслен нос (брегът и плажовете между "Перла" и резерват "Ропотамо"), Белите скали, Боата, Ялата, Калиакра, Ракитник, Лиман.

Той, подобно на редица министри и свои колеги от ГЕРБ, припомни, че началото на процеса, довел до скандала "Дюнигейт", е поставено през 2007-2008 година.

http://www.dnevnik.bg

Напиши коментар за новината
* Име:
* Коментар:
Оставащи символи
 
Find Birds in Bulgaria on Facebook
Идеи от Природата – тениски, чаши, подаръци
Голямата година
Всички европейски птици на едно място!
Всички европейски птици на едно място!
Посетете
Наблюдения на птици и природна фотография в района на Суха река. Къща за гости.
Полеви определител на птиците
Всички европейски птици на едно място!
 
Приложение за смартфони SmartBirds.
Приложение за смартфони SmartBirds.