• Птиците в България
  Птиците срещащи се в България
  Всеки вид с кратко описание, снимки и видео в естесвена среда. Снимки на местообитанията, които обитава.
 • Над 400 вида птици в България
  426 вида птици в България!
  Знаете ли, че България е на второ място в Европа по видово разнообразие на птици?
 • On-line определител на птиците
  On-line определител на птиците!
  Открий и познай птицата, която си видял.
 • Хиляди снимки на птици
  Хиляди снимки на птици!
  Над 4000 снимки на птици публикувани безвъзмездно от над 150 фотографа.
РАЗРЕДИ
НАГРАДИ
БГ Сайт на годината за 2009
Сайт на годината за 2009 в най-престижния конкурс БГ Сайт в категория "Образование и наука" в гласуването на Публиката.

Българският сайт "Птиците в България" бе номиниран за сайт на годината за 2008 в международния конкурс "Computer Space" в категория "Развлечение и хоби"

НОВИНИ

Узана поляна фест 2013
11.07.2013

Узана поляна фест 2013

Tрадиционният вече екофестивал "Узана поляна фест"е в края на тази седмица. В рамките на три дни от 12 до 14 юли (петък - неделя) гостите на фестивала могат да опитат чисти продукти, предлагани от производители, да се запознаят с актуални екопроекти у нас и да се включат в различни работилници, състезания и забавления . Ето и някои от нещата, които ще се случат на поляните над Габрово.

ЕКОАКАДЕМИЯ

Българска фондация "Биоразнообразие" (БФБ) и "Биоселена" ще представят на широко проекта си "За Балкана и хората", ще се събират и номинации за Годишните награди за биоразнообразие. Инициативата им е част от по-голям проект "Да свържем опазването на природата и устойчивото развитие на селските райони", който се изпълнява в района на Западен и Централен Балкан от 11 партньора от България и Швейцария.

ЕКОБАЗАР

На специален щанд на Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) ще има продукти от Западна Стара планина, предлагани директно от производителите им – мляко и млечни продукти, сладка и мармалади, палачинки с местни конфитюри, произведени в "Натура 2000" зона по устойчив за природата и хората начин.

Биопродукти, произведени в Източните Родопи, ще бъдат предложени за дегустации. Гостите ще могат да опитат домашни овче сирене и масло, домашен хляб и питки, няколко вида вино от биогрозде, сусамов тахан, мед, къпана баница, масленица, сусамки. Продуктите са на биофермери и собственици на къщи за гости от мрежата на "Новото тракийско злато". На щанда ще има и информация за "Приключенски, селски и екотуризъм в Родопите", .

Участниците от Източните Родопи ще предложат картата и пътеводителя за региона си, както и Кросбил пътеводителя на английски език за българската и гръцката част на планината, издаден през април тази година. На главната сцена на фестивала на 12 юли ще бъдат представени и разработеният Трансродопопски веломаршрут, както и предстоящият през септември демотур по маршрута.

ДЕТСКИ ЦЕНТЪР

Работилница с природни материали, организирана от "Биоразнообразие", ще предлага на малките участници различни занимания с камъни, шушулки, семена, бои. Идеята е да се провокира интересът им към работа с природни материали и да се вдъхновят за работа в Детска природна академия, която ще се случи следващата година отново в района на Узана. Работилниците ще са на 12 юли от 17.00 в Голямата тента и 13 юли от 12.00 часа в Малката тента.

СПОРТНО ОРИЕНТИРАНЕ

Състезания по спортно ориентиране за купа "Узана – ПП Българка" и купа "Габрово" 2013 г. организират дирекцията  на Природен парк "Българка" и Клуба по спортно ориентиране "Узана", Габрово. Те ще се проведат на 13 и 14 юли. Стартът ще бъде даден в района на горски дом "Узана".

РЕВЮ ЕКОмода

В модното дефиле "ЕКОмода - дрехи от отпадъци и още нещо" ще бъдат представени нестандартни тоалети, направени от рециклирани материали, отпадъци и стари дрехи. Целта е да се стимулира въображението на посетителите и да се популяризира екомодата. "Приканваме всички хора, които ще дойдат на Узана, да подготвят своите екологични дрехи и да ги представят. Вярваме, че по този начин ще дадем положителен пример и ще се доближим с една малка стъпка към по-разумно, отговорно, екологично и интелигентно отношение към природата и заобикалящата ни среда", казват организаторите.

http://www.dnevnik.bg

Напиши коментар за новината
* Име:
* Коментар:
Оставащи символи
 
Find Birds in Bulgaria on Facebook
Къща за гости
Старото Гнездо
Маджарово
Голямата година
Всички европейски птици на едно място!
Всички европейски птици на едно място!
Посетете
Наблюдения на птици и природна фотография в района на Суха река. Къща за гости.
Полеви определител на птиците
Всички европейски птици на едно място!
 
Приложение за смартфони SmartBirds.
Приложение за смартфони SmartBirds.