• Птиците в България
  Птиците срещащи се в България
  Всеки вид с кратко описание, снимки и видео в естесвена среда. Снимки на местообитанията, които обитава.
 • Над 400 вида птици в България
  426 вида птици в България!
  Знаете ли, че България е на второ място в Европа по видово разнообразие на птици?
 • On-line определител на птиците
  On-line определител на птиците!
  Открий и познай птицата, която си видял.
 • Хиляди снимки на птици
  Хиляди снимки на птици!
  Над 4000 снимки на птици публикувани безвъзмездно от над 150 фотографа.
РАЗРЕДИ
НАГРАДИ
БГ Сайт на годината за 2009
Сайт на годината за 2009 в най-престижния конкурс БГ Сайт в категория "Образование и наука" в гласуването на Публиката.

Българският сайт "Птиците в България" бе номиниран за сайт на годината за 2008 в международния конкурс "Computer Space" в категория "Развлечение и хоби"

НОВИНИ

За близо 200 000 лева строят кули за птици и кътове за отдих в парк Странджа
07.07.2015

За близо 200 000 лева строят кули за птици и кътове за отдих в парк Странджа

Ръководството на ПП „Странджа” пусна обществена поръчка за изграждането на 3 наблюдателни кули за птици и 5 погледни места в различни точки на защитената местност. Това става ясно от справка на Topnovini.bg на сайта на Агенцията по обществени поръчки.

Според описанието на поръчката трите наблюдателни кули за птици трябва да бъдат построени в защитените местности Устие на река Велека и Силистар, както и във влажната зона край Малко Търново. Поръчката предвижда и 5 дървени кътове за отдих в местностите Върбата, Св. Илия, Голямо градище, Папия, Мишкова нива, село Звездец и Варадет. По същия проект ще бъдат изградени и скари за преминаване на хора до плажа в м. Наково кладенче и в гр. Ахтопол.

Прогнозната стойност на поръчката е 183 400 лева без ДДС.

От тези пари за наблюдателните кули и кътовете за отдих ще отидат около 105 000 лева по предварителни изчисления. За наблюдателните площадки в землищата на село Звездец и местността Варадет и тяхното маркиране с информационни табели са предвидени близо 7% от общата сума или 13 000 лева. За строителството на дървените скари и декоративните ограждения по пясъчните дюни, които ще позволят на посетителите да стигат свободно до плажа, е посочена сумата от 65 400 лева.

От фирмите, които желаят да се включат в надпреварата, се изисква гаранция в размер на 1834 лева, което е 5% от стойността на поръчката. Крайният срок за изпълнение на предвидените ремонти е 31.10.2015 г.

Фирмите могат да подават документи с ценови оферти до 31.07.2015 г., като предложенията на участниците ще бъдат отворени в началото на месец август. Ще бъде избрана икономически най-изгодната оферта.

Финансирането на поръчката е осигурено по проект„Устойчиво управление и устройство на Природен парк Странджа”, който се осъществява с финасовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда” 2007-2013 г.

Впечатление прави, че това е шестата по ред обществена поръчка, пусната от страна на ПП „Странджа“, в рамките само на месец. Преди около 30 дни КЗК спря обществена поръчка на дружеството за ремонт на Информационно-посетителски центрове в Малко Търново и Граматиково. Причините затова бяха, че вече бившият директор на парка декласирал без мотиви известна строителна фирма. Малко преди този факт да стане публично известен, Димитров подаде оставка, без да аргументира решението си.
 

http://burgas.topnovini.bg/

Напиши коментар за новината
* Име:
* Коментар:
Оставащи символи
 
Find Birds in Bulgaria on Facebook
Къща за гости
Старото Гнездо
Маджарово
Голямата година
Всички европейски птици на едно място!
Всички европейски птици на едно място!
Посетете
Наблюдения на птици и природна фотография в района на Суха река. Къща за гости.
Полеви определител на птиците
Всички европейски птици на едно място!
 
Приложение за смартфони SmartBirds.
Приложение за смартфони SmartBirds.