• Птиците в България
  Птиците срещащи се в България
  Всеки вид с кратко описание, снимки и видео в естесвена среда. Снимки на местообитанията, които обитава.
 • Над 400 вида птици в България
  426 вида птици в България!
  Знаете ли, че България е на второ място в Европа по видово разнообразие на птици?
 • On-line определител на птиците
  On-line определител на птиците!
  Открий и познай птицата, която си видял.
 • Хиляди снимки на птици
  Хиляди снимки на птици!
  Над 4000 снимки на птици публикувани безвъзмездно от над 150 фотографа.

COMENTARIOS

Svetlana Kaneva
Чудесен сайт!!! Благодарение на него разбрах каква птица каца на моя балкон. Оказа се черешарка :) Прослушах всички звуци! Благодаря Ви за сайта!
Златозар Боев
Има грешки в систематиката на някои видове. Напр. вж. мустакат синигер. Той не е нито от сем. мухоловкови, нито от коприварчеви, както излезе в един друг сайт на български, а е от тимелиеви.
Ирина Иванова
Страхотен сайт!Браво на създателите!
Diana Hadzhiyordanova
Сайта ми харесва много. Браво на екипа! Единственият ми съвет е да излизат видовете на лентата с разредите и семействата, защото трябва да се минава всеки път през тях и малко забавя.
димитар делев
имам в кащти едно птиче оба4е не знам каква му е породата то е зелено много малко и средна опашка и леко далга човка ако можете пишете на меила каква порода е
Антон Миладинов
Браво !!! Един научно и професионално направен сайт !!!
Йоана Пелова
Много хубав сайт. Доста интересни неща може да научи човек, поздравления !
Ивайло Ангелов
Поздравления за супер готиния сайт. Много хубави снимки. Не ми харесват единствено грозните снимки на соколарските скитници:). Младият ловен сокол също едва ли е свободноживееща птица. Впредвид соколарите, които в България вредят на популациите на скитника, ловния и биармикуса предлагам тези снимки да се свалят, за да не се тълкуват като толериране или реклама на забраненото в България соколарство!
Милен Добрев
Страхотна и много уникална инициатива! Поздравления за организаторите на чудесната работа, която са свършили по изграждането на този сайт и адмирации за постоянните му ъпдейти!
Стефка Събева
Сайтът е много добър и като идея и като дизайн,но най важното е че има хора които са се сетили да го направят.А на мен лично зеления цвят ми харесва като идея- това е цвета на природата и вдъхва една свежест.Браво.
Иглика Игнатова
Мисля,че идеята за новата рубрика "Видове" е много добра и подходяща за посетители на сайта,които не знаят дадена птичка към кой разред и семейство се отнася!По този начин много по-лесно и бързо могат да открият птичката и да видят дали има снимки и звуци към нея.
Иван Иванов
Има и добри снимки. Дизаина на сайта е отчайващ като цветова гама и комбинация. До не го е правил някой горски? БДЗП е отпуснало много скръвдзава информация, нещо характерно за тях. На фона на възторжените отзиви, това мнение ще го вземете за заяждане, но не е така. От този изходен материал може да направите нещо много по-качествено. Дано малко поне ви стимулирам. Успех
Diyana Kostovska
Super sait i chudesni snimki!Prodalzavaite v tozi duh!
Vanya Ratarova
strahotna stranica s mnogo polezna informaciq i 4udesni snimki
Пенчо Пенчев
Много интересен и красив сайт! Дерзайте!
Лора Иванова
Възхитена съм от сайта, както по отношение на дизайна, така и по съдържанието. Професионално се занимавам с т.нар. Web Usability тестове, този сайт заслужава най-високи оценки по всички показатели - нагледност, изчерпателност и достъпност на информацията. Така също цветово оформление и фотографии.
Людмил Дончев
Отлични Фотографии. Знам колко усилия се изискват за да се направят.Да благодарим на организаторите на сайта и фотографите участвали в този прекрасен сайт.Дано виждаме все повече хора с бинокли или телеобективи и по малко с оръжие... Още веднъж аплодисменти за усилията...
Любомир Димитров
Сайта е чудесен. Продължавайте да го развивате.
Михаела Крумова Милушева
Аз не съм си и мислила,че има толкова хубав сайт!Аз съм на 10 години и вашият сайт ми помага много,за да си напиша домашните работи по \"Човек и природа\" или по-известното \"Природознание\".С нетърпение чакам да се прибера от училище и веднага включвам компютъра и се заливам със знания за най-красивите птици в Света - птиците в най-красивата страна на Света- БЪЛГАРИЯ!!!
ace10 Galabov
много добър български саит.
Добромир Добринов
Поздравления за идеята и реализацията.Сайта е чудесен и изключително полезен за тези които се интересуват от птиците в нашата страна.Надявам се постоянно да се обогатява и усъвършенства.
Светослав Спасов
Браво на Серго и колегите му, за невероятния труд по изграждането на сайта! Радвам се, че след почти две години, от както разбрах за пръв път за тази идея, най-после тя е осъществена. Надявам се, че все повече фотографи ще допринесат за непрестанното развитие на този уникален онлайн фото-определител и с това да популяризират опазването на птиците и природата на страната ни!
Вяра Кайкова
Много добър сайт! Толкова много информация комбинирана с добра фотография. Приветствам авторите за идеята да бъде създаден. Мисля, че трява да бъде популязиран в средните училища с цел подпомагане на образованието.
Любомила Кривошиева
Сайта много ми допада с комбинацията си от научно поднесена информация и неформалност в общуването за любителите на птиците. Лично на мен ми е много приятно да споделям това, което знам, с други хора със сходни на моите интереси и да научавам от тях интересни неща за птиците. Сигурна съм, че сайта бързо ще се развие и ще започне да полага основите на един друг тип отношение към птиците и природата. Това, мисля, е само въпрос на време.
Mладен Василев
първият по рода си в България
1 | 2 | 3 | 4
Find Birds in Bulgaria on Facebook
Къща за гости
Старото Гнездо
Маджарово
Big year
All European birds in one place!
All European birds in one place!
Visiten
Salidas de Birdwatching y Wildlife Fotografia en BULGARIA. Casa de alquiler
Bird guide for all European birds
All European birds in one place!
 
Application for smart phones
Application for smart phones