• Птиците в България
  Птиците срещащи се в България
  Всеки вид с кратко описание, снимки и видео в естесвена среда. Снимки на местообитанията, които обитава.
 • Над 400 вида птици в България
  426 вида птици в България!
  Знаете ли, че България е на второ място в Европа по видово разнообразие на птици?
 • On-line определител на птиците
  On-line определител на птиците!
  Открий и познай птицата, която си видял.
 • Хиляди снимки на птици
  Хиляди снимки на птици!
  Над 4000 снимки на птици публикувани безвъзмездно от над 150 фотографа.
РАЗРЕДИ
НАГРАДИ
БГ Сайт на годината за 2009
Сайт на годината за 2009 в най-престижния конкурс БГ Сайт в категория "Образование и наука" в гласуването на Публиката.

Българският сайт "Птиците в България" бе номиниран за сайт на годината за 2008 в международния конкурс "Computer Space" в категория "Развлечение и хоби"

МНЕНИЯ

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВАС
* Име
* Фамилия
Телефон
e-mail
Адрес
web site
Компания
Длъжност
Научих от
Оценка
* МНЕНИЕ до 500 символа

Оставащи символи
Красимир Цонев
Липсва по- задълбочена информация по отношение биологията на някой от видовете както и карти на разпространение( особенно нощните птици)..Иначе сайтът е чудесен редовно съм в него..!
Росен Павлов
Здравейте на всички!!! Днес наблюдавайки както винаги с бинокъл живота в полето (което е буквално на 100м от блока в който живея) наблюдавах нещо много рядко и интересно. Първо това което ме впечатли бяха 12( да, дванадесет)мишелова които се въртяха в планиращ полет над една точка, след това чух характерното "кли-кли-кли" на ветрушките и едва накрая- вече водейки се по тях успях да видя и причината за това безпокойство- ВЕЛИКИЯ СКАЛЕН ОРЕЛ!!!!ДА! В РАВНИНАТА, НАКРАЙ ВИДИН-!!!! беше кацнал на
Росен Павлов
Много интересен саит. Видях доста интересни находки на редки хищтни птици(те са ми слабост от дете) в нашия край също има такива красавци- виждам че сокола скитник сте го обозначили, мишелов ветрушка и ливадни и полски блатари също има много, а напоследък ястреб кокошкар навестява гълъбите над моя блок- красота е да го гледаш как ловува!!!!!Преди 3 години имаше женски скитник, но го убиха "добросъвестни" ловци при лов на фазан!
Величка Белева
Поздрави на целия екип за чудесния сайт - много добър дизайн, отличен интерфейс, атрактивно поднесена информация. Аз не съм специалист в тази област, но сайтът ме привлече и редовно го посещавам.
Михаил Дойчинов
Сайтът е супер най-якия! Много добре систематизиран - всичко е елементарно за намиране... много приятен интерфейс и пълно съдържание! Личи си че е хвърлен доста труд и да се направят звуците на всички птици! Много е полезен и образователен. Аз лично уча в БФ на Софийския и мисля да си уча птиците за изпита по Зоология от сайта ви :). Поздрави и дано има повече качествени полезни неща като този сайт!
Диди Стоянова
Поздравления и от мен! Чудесен сайт, с много полезна информация за всички млади хора,били те природолюбители или не! Наистина се раздвам, че сте положили усилия в създаването му, винаги ще има нужда от подобни образователни сайтове.Всеки трябва да знае поне нещичко за фауната на България и се радвам, че допринасяте за това! Освен подкрепата на изброените организации вие получавате и подкрепата на голяма част от обществото ни! Успехи за напред!
деси главева
Здравейте! И аз като Вас съм голям птичи фен и много се радвам, че попаднах на Вашия сайт. Чудесно е, че има толкова голям снимков материал, видео и звук! Там, където живея има много птици, но друго си е да ги видиш по-отблизо! Поздравления и продължавайте все така!
Мариянка Станева
Здравейте! В момента се разтоварват дръвчета за залесяване на Северния парк в София. Ще се засаждат утре от 10.30 ч. Очакваме да се включите - среща на кафето при входа на парка откъм последната спирка на авт. № 86. Мариянка Станева 0878202945
todor georgiev
xaresva mi.edna nova i aktyalna informaciq za pticite v bulgariq :)
Цветослава Попова
Аз мисля че сайта е много хубав
Емилиян Стойнов
Като цяло идеята на сайта и изпълнението са супер. За конвенционалните медии в българия е допустимо да напишат, че първата стъпка за връщане на лешоядите в Стара планина е построяването на волиера на Сините камъни, но вие трябва да сте запознати, че лешояди се пускат край Котел още от 2007.
Иван Паскалев
Поздравления! Много хубав сайт! Успех на целия екип и продължавайте само така. Нямам какво повевче да добавя.
милица димитрова
Здравейте, първо искам да ви кажа че обичам страшно много природата и винаги съм я пазила.Птиците и бозайниците са едно от най големите богатства който България има и затова подкрепям вашата цел да опазите птиците и околната среда в която живеят.Не съм проподозащитник но много искам да стана.Радвам се че има хора който също като мен който обичат приподата и искат да опазят животните зашото те са 1-но от най красивите неща който имаме.
Kaloyan Hristov
Zdraveite! Mnogo haresvam saita vi, zanimavam se s fotografiq i naskoro zapo4nah da snimam ptici... iskam da popitam dali 6te e vazmojno da ima otdelna tema v koqto da se pokazva kade moje da se nameri dadeniq vid jivotno i pri kakvi obstoqtelstva ?
Георги Нинев
Рядко в българското web пространство може да се намери информация за птиците като тази, която намерих тук. Много добро изпълнение и дизайн!
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Find Birds in Bulgaria on Facebook
Идеи от Природата – тениски, чаши, подаръци
Голямата година
Всички европейски птици на едно място!
Всички европейски птици на едно място!
Посетете
Наблюдения на птици и природна фотография в района на Суха река. Къща за гости.
Полеви определител на птиците
Всички европейски птици на едно място!
 
Приложение за смартфони SmartBirds.
Приложение за смартфони SmartBirds.