• Птиците в България
  Птиците срещащи се в България
  Всеки вид с кратко описание, снимки и видео в естесвена среда. Снимки на местообитанията, които обитава.
 • Над 400 вида птици в България
  426 вида птици в България!
  Знаете ли, че България е на второ място в Европа по видово разнообразие на птици?
 • On-line определител на птиците
  On-line определител на птиците!
  Открий и познай птицата, която си видял.
 • Хиляди снимки на птици
  Хиляди снимки на птици!
  Над 4000 снимки на птици публикувани безвъзмездно от над 150 фотографа.

COMMENTS

mishel pashev
този сайт е много интересен.Аз много обичам животните и като порасна ще се занимавам с животни.Всеки ден влизам в сайта за да чета за птиците.От този сайт научих много неща за птиците в България.От тук научих как да различавам различните видове птици.
Йордан Йорданов
Сайтът е много добре структуриран и представен. Поздравления !! Това което бих искал да видя е информация за мястото където е била фотографирана птицата.
Красимир Цонев
Липсва по- задълбочена информация по отношение биологията на някой от видовете както и карти на разпространение( особенно нощните птици)..Иначе сайтът е чудесен редовно съм в него..!
Росен Павлов
Здравейте на всички!!! Днес наблюдавайки както винаги с бинокъл живота в полето (което е буквално на 100м от блока в който живея) наблюдавах нещо много рядко и интересно. Първо това което ме впечатли бяха 12( да, дванадесет)мишелова които се въртяха в планиращ полет над една точка, след това чух характерното "кли-кли-кли" на ветрушките и едва накрая- вече водейки се по тях успях да видя и причината за това безпокойство- ВЕЛИКИЯ СКАЛЕН ОРЕЛ!!!!ДА! В РАВНИНАТА, НАКРАЙ ВИДИН-!!!! беше кацнал на
Росен Павлов
Много интересен саит. Видях доста интересни находки на редки хищтни птици(те са ми слабост от дете) в нашия край също има такива красавци- виждам че сокола скитник сте го обозначили, мишелов ветрушка и ливадни и полски блатари също има много, а напоследък ястреб кокошкар навестява гълъбите над моя блок- красота е да го гледаш как ловува!!!!!Преди 3 години имаше женски скитник, но го убиха "добросъвестни" ловци при лов на фазан!
Величка Белева
Поздрави на целия екип за чудесния сайт - много добър дизайн, отличен интерфейс, атрактивно поднесена информация. Аз не съм специалист в тази област, но сайтът ме привлече и редовно го посещавам.
Михаил Дойчинов
Сайтът е супер най-якия! Много добре систематизиран - всичко е елементарно за намиране... много приятен интерфейс и пълно съдържание! Личи си че е хвърлен доста труд и да се направят звуците на всички птици! Много е полезен и образователен. Аз лично уча в БФ на Софийския и мисля да си уча птиците за изпита по Зоология от сайта ви :). Поздрави и дано има повече качествени полезни неща като този сайт!
Диди Стоянова
Поздравления и от мен! Чудесен сайт, с много полезна информация за всички млади хора,били те природолюбители или не! Наистина се раздвам, че сте положили усилия в създаването му, винаги ще има нужда от подобни образователни сайтове.Всеки трябва да знае поне нещичко за фауната на България и се радвам, че допринасяте за това! Освен подкрепата на изброените организации вие получавате и подкрепата на голяма част от обществото ни! Успехи за напред!
деси главева
Здравейте! И аз като Вас съм голям птичи фен и много се радвам, че попаднах на Вашия сайт. Чудесно е, че има толкова голям снимков материал, видео и звук! Там, където живея има много птици, но друго си е да ги видиш по-отблизо! Поздравления и продължавайте все така!
Мариянка Станева
Здравейте! В момента се разтоварват дръвчета за залесяване на Северния парк в София. Ще се засаждат утре от 10.30 ч. Очакваме да се включите - среща на кафето при входа на парка откъм последната спирка на авт. № 86. Мариянка Станева 0878202945
todor georgiev
xaresva mi.edna nova i aktyalna informaciq za pticite v bulgariq :)
Цветослава Попова
Аз мисля че сайта е много хубав
Емилиян Стойнов
Като цяло идеята на сайта и изпълнението са супер. За конвенционалните медии в българия е допустимо да напишат, че първата стъпка за връщане на лешоядите в Стара планина е построяването на волиера на Сините камъни, но вие трябва да сте запознати, че лешояди се пускат край Котел още от 2007.
Иван Паскалев
Поздравления! Много хубав сайт! Успех на целия екип и продължавайте само така. Нямам какво повевче да добавя.
милица димитрова
Здравейте, първо искам да ви кажа че обичам страшно много природата и винаги съм я пазила.Птиците и бозайниците са едно от най големите богатства който България има и затова подкрепям вашата цел да опазите птиците и околната среда в която живеят.Не съм проподозащитник но много искам да стана.Радвам се че има хора който също като мен който обичат приподата и искат да опазят животните зашото те са 1-но от най красивите неща който имаме.
Kaloyan Hristov
Zdraveite! Mnogo haresvam saita vi, zanimavam se s fotografiq i naskoro zapo4nah da snimam ptici... iskam da popitam dali 6te e vazmojno da ima otdelna tema v koqto da se pokazva kade moje da se nameri dadeniq vid jivotno i pri kakvi obstoqtelstva ?
Георги Нинев
Рядко в българското web пространство може да се намери информация за птиците като тази, която намерих тук. Много добро изпълнение и дизайн!
Иван Иванов
Впечатлен съм от чудесния сайт! Поздравления на създателите му и благодарности на всички, които работят за обогатяването му.Желая много успехи и късмет.Бъдете здрави!
Стефан Николов
Реших да споделя възмущението си от решението на Министерството на екологията да забрани парапланеризма в зоните на гнездене на птиците: Според мен този спорт е един от най – екологичните и тихи видове развлечение. Защо не забранят off - road състезанията, джетовете близо до брега и карането по планински пътища? По мое мнение един двигател би подплашил животно много повече, отколкото опитен планерист, който знае, че трябва да стои надалеч от зоните за гнездене. Вместо да измислят закони без е
Анатоли Рьнчев
Отлично представяне на материалите, особено снимковия материал, но е желателно и повече друга информация по отношение на птиците
tanq nikolova
Благодаря , че Ви има.От вашият сайт получих много интерестна и достъпна информация и успях да провокирам интерес у децта и желание за повече знаня.
диди Димитрова
този саит е страхотен много помага за училище
Спасимир пилев
Сайта е от изключителна полза за всички!
Георги Ив
Браво за страницата! Един въпрос, просто от интерс, гледам няма брояч а ми е интересно колко хора влизат ?
Павел Якимов
Добра страница! Само дето изказването на г-н Ивайло Ангелов е заблудено и малко неграмотно по подметнатата от него тема. Но страницата заслужава нужното внимание. Хубаво е да се наблегне на детайлите. Дерзайте колеги, защото и от Вас има не малка нужда!
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Find Birds in Bulgaria on Facebook
Къща за гости
Старото Гнездо
Маджарово
Big year
All European birds in one place!
All European birds in one place!
Visit
Birdwatching and Wildlife Photography Tours in BULGARIA. Cottage to rent
Bird guide for all European birds
All European birds in one place!
 
Application for smart phones
Application for smart phones