• Птиците в България
  Птиците срещащи се в България
  Всеки вид с кратко описание, снимки и видео в естесвена среда. Снимки на местообитанията, които обитава.
 • Над 400 вида птици в България
  426 вида птици в България!
  Знаете ли, че България е на второ място в Европа по видово разнообразие на птици?
 • On-line определител на птиците
  On-line определител на птиците!
  Открий и познай птицата, която си видял.
 • Хиляди снимки на птици
  Хиляди снимки на птици!
  Над 4000 снимки на птици публикувани безвъзмездно от над 150 фотографа.
РАЗРЕДИ
НАГРАДИ
БГ Сайт на годината за 2009
Сайт на годината за 2009 в най-престижния конкурс БГ Сайт в категория "Образование и наука" в гласуването на Публиката.

Българският сайт "Птиците в България" бе номиниран за сайт на годината за 2008 в международния конкурс "Computer Space" в категория "Развлечение и хоби"

МНЕНИЯ

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВАС
* Име
* Фамилия
Телефон
e-mail
Адрес
web site
Компания
Длъжност
Научих от
Оценка
* МНЕНИЕ до 500 символа

Оставащи символи
Мариана Кръстева
Не бях посещавала по-добре направен сайт,посветен на птиците.
Неда Миланова
Много е хубавтози саит,но трябва да разкажете подробно за всяка една птичка!
Mike Black
Търсех информация за Крисп разпределение Pelecanus crispus когато открих този чудесен ресурс. Благодарим Ви за предоставянето му. Аз виждам вече споделят много приятели и контакти, така че се надявам ние да разменяте връзки? Аз ще Ви изпратим имейл, за да обсъдят това. Ако сте някога в нашата област моля, капка по за кафе / чай и чат. Майк и Джери Mike and Jerry :-)
Калина Бакалова
Много добре, че има такъв сайт, като този. Изработен е с много старание и любов! Не съм специалист, но преди време намерих птица, която занесох в "Дрежуство за защита на птиците" и се оказа възрастен черен бързолет! Поздравявам Ви и ви пожелавам да доразвивате прекрасния сайта!
Емилия Алексиева
Изключително добър сайт!!! Поздравления!!! Красив, интелигентно направен, много креативен, полезен, удобен за търсене на важна информация (аз не съм орнитолог), но съм любознателен човек и намерих много ценна информация. Поздравления за авторите!
Мишел Пашев Пашев
Много хубав сайт,но ще бъде хубаво когато гледаш картата на определен вид птица да са означени и градовете и селата за да може да се ориентира по-добре
Валентин Кърцов
Поздравления за сайта и за труда, който сте положили! Добре структуриран и много полезен! Аз лично търсех звук, който чувам често вечер през лятото, но не знаех коя е птицата - и сега съм на седмото небе, че го намерих (оказа се чухал)!
Руси Парчев
Сайта е наистина върха! Харесва ми и това че може да се чият характерните звуци за даден вид което е ГОЛЯМО предимство.Поколон пред труда на авторите P.S. стори ми се че едната снимка на червенята каня не е авторска,а отдолу беше опеменато име... (може и да греша)
Димитър Петров
Много добър сайт! Изключително интересен и попълващ много празнини по отношение познанията ми за птиците. Браво!
София Сотирова
Много добър сайт. Браво. Имам пропуск в общата си култура относно птиците, този сайт ми помага да я попълня. Благодаря. Ако има и звук на песните на птиците, ще е чудесно.
Йордан Йорданов
Би било много добре ако можеше за всяка птица да има и нещо като малък аудио файл, от който да може да се на чуят и звуците които издава.
mishel pashev
този сайт е много интересен.Аз много обичам животните и като порасна ще се занимавам с животни.Всеки ден влизам в сайта за да чета за птиците.От този сайт научих много неща за птиците в България.От тук научих как да различавам различните видове птици.
Йордан Йорданов
Сайтът е много добре структуриран и представен. Поздравления !! Това което бих искал да видя е информация за мястото където е била фотографирана птицата.
Красимир Цонев
Липсва по- задълбочена информация по отношение биологията на някой от видовете както и карти на разпространение( особенно нощните птици)..Иначе сайтът е чудесен редовно съм в него..!
Росен Павлов
Здравейте на всички!!! Днес наблюдавайки както винаги с бинокъл живота в полето (което е буквално на 100м от блока в който живея) наблюдавах нещо много рядко и интересно. Първо това което ме впечатли бяха 12( да, дванадесет)мишелова които се въртяха в планиращ полет над една точка, след това чух характерното "кли-кли-кли" на ветрушките и едва накрая- вече водейки се по тях успях да видя и причината за това безпокойство- ВЕЛИКИЯ СКАЛЕН ОРЕЛ!!!!ДА! В РАВНИНАТА, НАКРАЙ ВИДИН-!!!! беше кацнал на
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Find Birds in Bulgaria on Facebook
Идеи от Природата – тениски, чаши, подаръци
Голямата година
Всички европейски птици на едно място!
Всички европейски птици на едно място!
Посетете
Наблюдения на птици и природна фотография в района на Суха река. Къща за гости.
Полеви определител на птиците
Всички европейски птици на едно място!
 
Приложение за смартфони SmartBirds.
Приложение за смартфони SmartBirds.