• Птиците в България
  Птиците срещащи се в България
  Всеки вид с кратко описание, снимки и видео в естесвена среда. Снимки на местообитанията, които обитава.
 • Над 400 вида птици в България
  426 вида птици в България!
  Знаете ли, че България е на второ място в Европа по видово разнообразие на птици?
 • On-line определител на птиците
  On-line определител на птиците!
  Открий и познай птицата, която си видял.
 • Хиляди снимки на птици
  Хиляди снимки на птици!
  Над 4000 снимки на птици публикувани безвъзмездно от над 150 фотографа.

COMENTARIOS

Пенчо Пенчев
Сайтът е много добър. Може би е и в процес на реформиране, тъй като не е унифициран начинът, по който са представени видовете. По-сериосна неточност: В страницата за имеловия дрозд е сложено видео с хвойнов
Kaloyan Valkov
Днес видях скорец които се вози на гърба на коза.Овчаря каза, че цял ден бил с тях и предпочитал овците. Дали птицата търси така храна.Или има нужда от компания след като е изпуснала ятото?
John Last
Много благодаря за този сайт, благодарение на него без никакви познания по орнитология, се ориентирах. Намерих паднала птица, прибрах я за да предпазя от уличните котки. Благодарение на сайта се ориентирах, защото се оказа, че това е бързолет. След като идентифицирах птицата благодарение на този сайт, видях в Уикипедия, че е застрашен вид и се свързах с РИОСВ, където я предадох. Ако не беше този сайт нямаше как да разбера, че бях намерил бързолет и можех да направя нещо погрешно.
Атанас Михалев
Вижте и моя, но не е довършен! http://vsi4kozaprirodata.alle.bg/
Атанас Михалев
Много хубав сайт!!!
Димитър Димитров
Това е любимия ми саит и е просто страхотен
Калоян Митев
Много хубав сайт! Поздравления за инициативата!
Славка Кунчева
Прекрасен дизайн, интересна информация, отлична връзка...Красота!
Милен Генов
Сайтът е страхотен.Браво на авторите,много е хубаво че има хора които се занимават с това.
Петър Костов
Здравейте! Много хубав и полезен сайт за всички които обичат птиците.Снимах странна гъска по брега на морето до Варна.Направих справка в нета и се оказа Египетска гъска.Опитах да кача нейна снимка тук,но тя не съществува в каталога.Съществува ли нейна популация в България или някак се е озовал единичен екземпляр там.Ако някой иска да я види мога да му пратя снимка
Ilian Hristev
Отличен сайт,всеки ден го проверявам с удаволствие. Малко критика- мисля, че дадената ДТ 13 см за червеноглава сврачка е малко малка
Тодор Георгиев
И аз сам на мнение, 4е птицата е малък ястреб :)
Красимир Цонев
Първата снимка от четирите за \"Голям ястреб\" ми се струва,че е малък ястреб...Хайде! остана само фото на ястребовия орел от грабливите птици...
Елена Хърлечанова
Много хубав сайт ! Помогна ми много.
Мариана Кръстева
Не бях посещавала по-добре направен сайт,посветен на птиците.
Неда Миланова
Много е хубавтози саит,но трябва да разкажете подробно за всяка една птичка!
Mike Black
Търсех информация за Крисп разпределение Pelecanus crispus когато открих този чудесен ресурс. Благодарим Ви за предоставянето му. Аз виждам вече споделят много приятели и контакти, така че се надявам ние да разменяте връзки? Аз ще Ви изпратим имейл, за да обсъдят това. Ако сте някога в нашата област моля, капка по за кафе / чай и чат. Майк и Джери Mike and Jerry :-)
Калина Бакалова
Много добре, че има такъв сайт, като този. Изработен е с много старание и любов! Не съм специалист, но преди време намерих птица, която занесох в "Дрежуство за защита на птиците" и се оказа възрастен черен бързолет! Поздравявам Ви и ви пожелавам да доразвивате прекрасния сайта!
Емилия Алексиева
Изключително добър сайт!!! Поздравления!!! Красив, интелигентно направен, много креативен, полезен, удобен за търсене на важна информация (аз не съм орнитолог), но съм любознателен човек и намерих много ценна информация. Поздравления за авторите!
Мишел Пашев Пашев
Много хубав сайт,но ще бъде хубаво когато гледаш картата на определен вид птица да са означени и градовете и селата за да може да се ориентира по-добре
Валентин Кърцов
Поздравления за сайта и за труда, който сте положили! Добре структуриран и много полезен! Аз лично търсех звук, който чувам често вечер през лятото, но не знаех коя е птицата - и сега съм на седмото небе, че го намерих (оказа се чухал)!
Руси Парчев
Сайта е наистина върха! Харесва ми и това че може да се чият характерните звуци за даден вид което е ГОЛЯМО предимство.Поколон пред труда на авторите P.S. стори ми се че едната снимка на червенята каня не е авторска,а отдолу беше опеменато име... (може и да греша)
Димитър Петров
Много добър сайт! Изключително интересен и попълващ много празнини по отношение познанията ми за птиците. Браво!
София Сотирова
Много добър сайт. Браво. Имам пропуск в общата си култура относно птиците, този сайт ми помага да я попълня. Благодаря. Ако има и звук на песните на птиците, ще е чудесно.
Йордан Йорданов
Би било много добре ако можеше за всяка птица да има и нещо като малък аудио файл, от който да може да се на чуят и звуците които издава.
1 | 2 | 3 | 4
Find Birds in Bulgaria on Facebook
Къща за гости
Старото Гнездо
Маджарово
Big year
All European birds in one place!
All European birds in one place!
Visiten
Salidas de Birdwatching y Wildlife Fotografia en BULGARIA. Casa de alquiler
Bird guide for all European birds
All European birds in one place!
 
Application for smart phones
Application for smart phones