Въпрос за телеконвертор ?
Здравейте, от скоро съм притежател на Фотоапарат Канон 1000Д (не ми се смейте) и обектив 200 мм 2,8. Във сайта разгледах профилите на фотографите към него и видях че много от Вас използват телеконвери 1,4 или 2Х за да си помогнат малко или много с възможноста за по-добро кадро
Имам желание да си закупя телеконвертор защото 200мм от първия пробен излет който направих ми стана ясно че е "късичък" за птички. Мисълта ми е дали можете да ми покажете примерни снимки правени със и без телеконвертор с един и същи обектив и евентуално да споделите вашите наблюдения от ползите и загубите..ползвайки такъв.
За да не е постна темата ще Ви покажа една снимка която направих онзи ден. Пилето до колкото разбрах е Обикновен мишелов, снимката е 100% кроп и не е особенно качествена но като за първи ден толкоз

Родом съм от едно изчезващо селце край Сакар планина, определено има доста материал за снимане но все още съм ограничен от техниката а и доста от времето
..направих снимка и на друг вид мишелов който до колкото разбрах е рядък и защитен вид - белоопашат... и двата вида явно съжителстват в един район понеже си летяха една двойка + един отделно. Пускам и негова снимка (също без претенции за качество)